Unieke ligging aan de haven van Nieuwpoort

Storms’ Harbour combineert een exclusief zicht op een van de grootste jachthavens van West-Europa met heerlijk genieten van zon, zee en rust.


Storms' Harbour weergeven op een grotere kaart

Schildpad

Artistieke duizendpoot, Jan Fabre, maakte voor de kunsthappening 2003 Beaufort het indrukwekkende beeld ‘Searching for Utopia'. Het gaat om een enorme schildpad waarop hij zichzelf afbeeldt als een soort ruiter. Het indrukwekkende bronzen beeld is 7 meter lang, 3 meter hoog en weegt 5,5 ton.

Jachthaven

Nieuwpoort heeft met om en bij de 2.000 ligplaatsen de grootste jachthaven van Noord-Europa.

Vuurtoren

De koepel van de 28 meter hoge vuurtoren van Nieuwpoort is volledig in brons en draait in een kuip van kwikzilver. Deze techniek werkt zo soepel dat je de koepel met de pink kunt draaien.

  • De vuurtoren in Nieuwpoort
De vuurtoren in Nieuwpoort

Vismijn

Snuif letterlijk en figuurlijk de sfeer op van de Nieuwpoortse vismijn. Je vindt er dagverse vis en heerlijke garnalen.

  • De vismijn in Nieuwpoort
De vismijn in Nieuwpoort

Maritiem park

Ten noorden van Waterfront ligt een parkzone van 30 hectare die bestaat uit een open landschap met grote grasvlaktes en zones met gegroepeerde bomen.

  • Naast Storms' Harbour ligt een groot park
Naast Storms' Harbour ligt een groot park

Belfort

Het 35 meter hoge belfort in de historische binnenstad van Nieuwpoort staat ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Zeedijk

De 40 meter brede zeedijk in Nieuwpoort-Bad is volledig verkeersvrij.

  • De 40 meter brede zeedijk in Nieuwpoort-Bad is volledig verkeersvrij
De 40 meter brede zeedijk in Nieuwpoort-Bad is volledig verkeersvrij

Panoramisch zicht op de jachthaven

Vastgoedmakelaar Karel Vlaemynck: "We hebben er alles aan gedaan opdat de bewoners van dit project maximaal van de jachthaven zouden kunnen genieten. Dit is de enige plaats in België waar je op slechts 11 meter van de kade evenwijdig aan het water kan bouwen en waar een ponton ligt met 200 boten."

De gebouwen aan het water, Waterfront, en de gebouwen aan de Albert I Laan, Harbourview, zijn geschrankt ingeplant. Hierdoor kunnen de residenties die in de tweede lijn staan, tussen de zes gebouwen aan het water door, meegenieten van de haven.

Nieuwpoort

Nieuwpoort ontwikkelt zich razendsnel tot een trendy speler aan de Vlaamse Kust. De expansie van deze badplaats is merkbaar aan de nieuwe moderne handelszaken en boetieks.

Bovendien kan je niet omheen de nieuwe schakel tussen Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Stad. Storms' Harbour ontpopt zich als een luxueus havendorp dat tegelijk een rustpunt vormt langs de nieuw aangelegde wandel- en fietspromenade.