Storms' Harbour is het prestigieuze nieuwbouwproject aan de jachthaven van Nieuwpoort

#SHCR19


De Storms’ Harbour Classic Rally was op 17 augustus toe aan zijn 3de editie. Plaats van afspraak was traditiegetrouw het Vlaemynck Business Center. Samen eten is olie voor de vriendschap. De copieuze ontbijttafel in het VBC diende als ideaal begin van de dag. Daarnaast was het parc fermée dan weer de plaats waar voor het eerst, maar zeker niet voor het laatst, de bolides werden bewonderd en waar duchtig werd overlegd tussen de piloten en copiloten.

Die teamgeest is typisch voor de Storms’ Harbour Classic Rally, niet alleen bij de organisatoren en de talrijke medewerkers, maar ook bij de piloten zelf. 

Met die teamgeest in het achterhoofd trokken we naar het voetbalstadium van Club Brugge waar de mascotteberen ons welkom heetten.

Onder duistere wolken die langzaam over het Vlaamse landschap trokken, reed de collonne verder richting de golf van Oostburg. Wat een parel! Een rode loper leidde het gezelschap naar de mooie golfterreinen waar een heerlijke lunch stond te wachten. In de namiddag werden ze welkom geheten voor een koffiestop in Garage Vereenooghe te Oostende die voor de gelegenheid omgebouwd werd tot ‘Mercedesland’. Met DJ, danseressen, drankstandjes…zat de sfeer optimaal!

Enkele automerken die in 2019 iets speciaals te vieren hebben, alsook tal van pronkstukken uit de automobielgeschiedenis, kregen bij aankomst een passend eerbetoon.


Wie een zwak had voor prachtig gelijnde koetswerken, kwam zeker aan zijn trekken dankzij auto’s zoals de Alvis 108TC met Graber-koetswerk uit 1957, de Delahaye 135 MS met bouwjaar 1947 en de in 1969 gebouwde Citroën DS21 Décapotable met een carrosserie van de hand van Chapron. Citroën viert dit jaar zijn 100-jarig bestaan en deze uiterst zeldzame cabriolet is een uitstekend voorbeeld van de eigenzinnige styling en vooruitstrevende techniek waarop het Franse merk zijn reputatie heeft gebouwd. Gaat uw hart sneller kloppen door de brute kracht die onder de motorkap schuilt, dan stonden een AC Cobra (bouwjaar 1965) en een De Tomaso Pantera (1975) garant voor bakken positieve vibes.

De organisatoren kijken terug op een geslaagde editie en alle stilletjes uit naar #SHCR2020

Foto's kan u op onderstaande website bekijken.
www.stormsrally.be